2019 este pe pas de plecare, si cateva trenduri s-au definit pe scena invitatiilor de nunta. Acum pe sfarsit de an, cand sezonul nuntilor este apus, este timpul reflectam asupra celor mai bune modalitati de a alege invitatia de nunta.

1. Alege materialul potrivit

  • Invitatiile din carton translucid

Ce se poate spune despre acest material? Doar ca este unul de top in clasa sa si face ca invitatiile sa arate exceptional. 

Ce avantaje are cartonul translucid pentru invitatiile de nunta? Te poate ajuta sa evidentiezi anumite detalii pe invitatie, precum nume, data, ilustratii si culori.

Atentia la detalii poate face ca o invitatie basic sa arate mult mai interesant si atragator. 

Indiferent de perspectiva pe care o folosesti la invitatia ta de nunta, cartonul translucid este o alegere ideala. Pentru o tenta mai extravaganta, alege sa asortezi culoarea invitatiei cu tema cromatica pe care o vei folosi la nunta.

  • Invitatiile din lemn

Temele rustice sunt in voga in ultimul timp si nu dau semne ca isi vor pierde din popularitate in curand. Pentru invitatiile de nunta din lemn poti sa alegi fonturi caligrafice si elemente grafice precum flori, ramuri sau chiar peisaje din natura. Tema poate fi continuată pe toată durata nunții cu mobilier din lemn sau peisaje împădurite.

Exista atat de multe moduri diferite de a parcurge acest aspect, dar aproape întotdeauna funcționează cel mai bine atunci când imbini elemente tematice cu invitațiile. Nu contează dacă alegi să subtilizezi acest aspect doar cu o paletă de culori rustică sau iti organizezi nunta într-o poiană de pădure, cele mai bune rezultate vor fi atunci când invitatiile de nunta sunt un preludiu pentru o tema mai larga: o sugestie pentru invitații tai cu privire la ceea ce urmează.

2. Atentie la fonturile folosite

Arta tipografiei trăiește un moment unic: deoarece traim in era digitala, oamenii ajung să aprecieze mai mult inscrisurile pe hartie, iar mulți profită de ocazia de a face arta din cuvinte pe invitațiile lor de nuntă. 

Dacă se păstrează fundalurile simple, tipografia este piesa principala. Acest lucru se observă mai ales în monocrom, dar poate fi asociata și cu o paletă de culori simplă.

Poate părea evident, dar alegerea fontului va face toată diferența în ceea ce privește invitația ta de nuntă.

Poti utiliza fonturile de tip script pentru o abordare mai capricioasă sau poti merge catre un aspect elegant prin fontul ales pentru o senzație contemporană. Cuplurile mai obisnuiesc sa amestece fonturile pentru a obține tot felul de efecte. Cel mai important lucru este să alegi si o tipografie de calitate și să te asiguri că există ceva care să unească diferitele elemente, astfel încât să eviti senzația piesei finale ca cea a unui copil care s-a jucat cu WordArt. Pentru cele mai bune rezultate, asigura-te că spațiul și aspectul invitatiei sunt solide și că alte elemente de pagină sunt păstrate simple. 

3. Abordeaza stilul minimalist

Este aproape imposibil să greșești un design de invitație de nuntă minimalistă. Este atemporal, clasic și atrăgător. Păstreaz-o simplă și monocromă sau adauga o culoare cu un amestec de fonturi simple sau caligrafice.

Cea mai importantă considerație pentru un design minimalist este utilizarea spațiului. Asigura-te că ceea ce este pe hârtie este așezat perfect și că are o mulțime de spațiu liber în jur pentru a atrage atenția asupra cuvintelor și pentru a crea un vibe curat și răbdător. Conteaza mai mult ceea ce nu incluzi in design, decat ceea ce incluzi. Evita culorile strălucitoare, ilustrațiile mari sau ceva prea „la modă”. Păstreaza lucrurile simple și clasice pentru invitația ta.

Designul minimalist este o formă de artă care pare înșelător de ușoara pentru ochiul neformat, dar este nevoie de abilitate pentru a te asigura că fiecare element de pe hârtie pare sa fie plasat exact acolo unde ar trebui să fie.

4. Numele este elementul principal

Desigur, numele au fost întotdeauna cruciale pentru o invitație de nuntă. Nu multe persoane planifică nunți „surpriză” în care niciunul dintre invitați nu are nicio idee despre cine se căsătorește. Insa dintotdeauna a existat o tendință de a face ca numele să fie caracteristica principala a invitației, punându-l în față și în centru. Există câteva moduri diferite de abordare a acestui aspect: poziționarea, culoarea, tiparirea, dimensiunea, tipografia sau orice combinație a acestora.

Dacă numele voastre vor fi caracteristica invitațiilor de nuntă, trebuie să te decizi la modul in care să fie scrise înainte de a-ti face griji pentru orice altceva. 

Unele persoane își vor scrie numele în partea de sus a invitației într-un mod decorativ, dar încă includ formularea standard a invitației de mai jos, în timp ce altele optează la evidentierea numeleui din formularea propriu-zisă a invitației de nuntă. 

După ce ai luat această decizie, ar trebui să iei în considerare estetica generală. Vrei un font caligrafic sau un font ultra contemporan? Numele ar trebui să fie colorate? Pe ce tip de material vrei sa le tiparesti?

Alegerile pot părea interminabile, dar nu trebuie sa te copleseasca. Daca vrei sa ai invitatii de nunta Ceva mai altceva si sa iti creezi propriul stil prin care sa iti expui ideile exact asa cum simti, ai ajuns in locul potrivit.

Categorii: Blog, Sfaturi

Legate De Posturi

Comentariu

Lasă un comentariu